Goed om te weten :

 • Vrije keuze van crematie locatie

 • Dienstverlening in de gehele regio

 • Hulp bij samenstellen persoonlijk afscheid

 • Vrije keuze van Muziek

 • Ruime keuze catering mogelijkheden

Goed om te weten :

 • Altijd persoonlijk en direct contact

 • Uitvoering in heel Zuid Holland ( in gehele regio)

 • Uitvaartverzorging en uitvaartverzekering onder 1 dak

 • Altijd vrije keuze van opbaar- en uitvaartlocatie

 • Voorbespreking mogelijk zonder kosten

Goed om te weten :

 • Altijd persoonlijk en direct contact

 • Uitvoering in heel Zuid Holland ( in gehele regio)

 • Uitvaartverzorging en uitvaartverzekering onder 1 dak

 • Altijd vrije keuze van opbaar- en uitvaartlocatie

 • Voorbespreking mogelijk zonder kosten

Cremeren

Bent u op zoek naar een crematorium in regio Den Haag, dan zijn er diverse mogelijkheden. In Den Haag zelf zijn er op dit moment twee crematoria in gebruik , crematorium Ockenburgh en crematorium Haagse Duinen en is er één in aanbouw, crematorium St. Barbara. Daarnaast is in Rijswijk crematorium Eikelenburg beschikbaar, in Zoetermeer crematorium Meerbloemhof, in Delft crematorium Iepenhof en in Leiden crematorium Rhijnhof. Ieder crematorium heeft zijn eigen mogelijkheden en inrichting. De ene locatie biedt een keuze uit meerdere zalen voor het houden van een afscheidsdienst, de andere locatie beschikt over een koeling met rouwkamers zodat daar een opbaring met een rouwbezoek plaats kan vinden. Memento Mori heeft een ruime ervaring met alle centra in de regio Den Haag. Maak uw wensen aan ons kenbaar dan kunnen wij aangeven welke locatie het meest geschikt is om uw wensen ten uitvoer te brengen. Door op de tegel van uw keuze te klikken wordt u doorgezet naar specifieke informatie over het betreffende crematorium.   

 

BEELD- OF GELUIDSOPNAME

De afscheidsdienst die gehouden wordt in de aula kan worden opgenomen, waarna er een cd of dvd van gebrand kan worden. Hierdoor kunt u thuis, in alle rust, de dienst nog eens beluisteren of bekijken, want we horen maar al te vaak dat de hele dag in een roes aan nabestaanden voorbij is gegaan. Thuis zien ze dan dingen die ze op de dag zelf geheel gemist hebben. Ook familie in het buitenland die niet in de gelegenheid is geweest over te komen voor de uitvaart kan op deze manier meebeleven hoe de hele dag is verlopen.

ASBESTEMMING

Na een crematie duurt het officieel nog 1 maand voordat de as wordt vrijgegeven en u er als nabestaande over kan beschikken. De opdrachtgever van de crematie is degene die bepaalt wat er uiteindelijk gebeurt. Deze persoon krijgt van het crematorium ca. een week na de crematie een brief toegezonden die, voorzien van de keuze van asbestemming, ondertekend teruggezonden dient te worden aan de administratie van het crematorium. Er zijn tal van mogelijkheden en er is veel meer toegestaan dan vroeger het geval was.

VERSTROOIING

De as kan verstrooid worden op land of op zee. Bij verstrooiing op land kan dit op een speciaal terrein van het crematorium, al dan niet in bijzijn van familieleden. U mag dit echter ook zelf elders verzorgen. Hiertoe dient u op het formulier aan te geven dat u elders gaat verstrooien, zodat u de as bij het afhalen aan het crematorium mee krijgt in een strooikoker. Verstrooiing op zee is eveneens mogelijk in bijzijn van familie of zonder uw aanwezigheid. In dit geval wordt dit verzorgd door een medewerker van het crematorium. Er kan na de verstrooiing een bevestigingsbericht aan de familie worden verzonden.

Ballonverstrooiing

Binnen de uitvaartwereld doen steeds weer nieuwe ideeën en mogelijkheden hun intrede. Een nieuwe mogelijkheid voor het verstrooien van de as is middels een heliumballon. Een bedrijf dat zich hierin heeft gespecialiseerd is Aquaair. Zij verzorgen ballonverstrooiingen op iedere gewenste locatie, zij het dat de locatie wel veilig moet zijn om de ballon op te laten. Op locatie wordt een aanzienlijk deel van de as in de heliumballon geplaatst. Mocht u alle as van een overledene via een ballon willen verstrooien, dan heeft u gezien de hoeveelheid twee ballonnen nodig. Door de afbreekbaarheid van het materiaal is de ballon niet schadelijk voor het milieu. De druk op de ballon wordt op een hoogte van ca. 20 tot 25 km zo hoog dat deze klapt en daarmee wordt de as dan in de lucht verstrooid. Voor meer informatie omtrent deze verstrooiing verwijzen wij u naar de site www.ballonverstrooiing.nl of tel. 070 - 212 69 94.

ASBIJZETTING

Daarnaast behoort het bijzetten van de as in een urnenmuur of urnentuin tot de mogelijkheden. U kunt zich vervoegen bij de administratie van het crematorium om een plekje in de urnenmuur  uit te zoeken of een afspraak te maken om een plekje in de urnentuin uit te kiezen. De bijzetting kan vervolgens plaatsvinden in uw bijzijn of verzorgd worden door het crematorium waarna u een bericht van plaatsing ontvangt. De as wordt voor deze bijzetting in een sierurn geplaatst. Hierin zijn de meest uiteenlopende modellen en materialen beschikbaar. Is er in de familie een eigendomsgraf aanwezig, dan is het zelfs mogelijk een asbus in dit graf bij te laten zetten.

THUIS BEWAREN

Het bewaren van de as thuis is tegenwoordig ook gewoon toegestaan. Hiertoe zijn eveneens tal van sierurnen, kunstvoorwerpen, kaarsenbranders en beelden verkrijgbaar. De as kan in zijn geheel in een urn geplaatst worden of in het kunstvoorwerp verwerkt worden.

Wij verwijzen u graag naar de site www.memare.nl om een idee te krijgen van de vele mogelijkheden omtrent sierurnen en kunstvoorwerpen.

ASSIERADEN

Een klein beetje van de as kan verwerkt worden in tal van assieraden die ter nagedachtenis aan de overledene gedragen kunnen worden. Hiertoe zijn tal van hangertjes en medaillons verkrijgbaar voor halskettingen of armbanden. De assieraden kunnen veelal gevuld worden bij het bedrijf waar deze gekocht worden. Indien u weet dat u tot aankoop van een assieraad wilt overgaan, informeert u hier dan naar bij het betreffende bedrijf. Als u op het formulier van het crematorium omtrent de asbestemming kenbaar maakt dat u een deel apart wilt hebben in verband met het maken van een sieraad, dan wordt er een beetje as apart gehouden in een envelopje, zodat u dit zelf niet hoeft te scheiden maar dat u dit zo mee kunt nemen naar de betreffende leverancier van het assieraad.

 

Wij verwijzen u graag naar de site www.memare.nl om een idee te krijgen van de vele mogelijkheden op het gebied van assieraden.

Icoon contact

Meer weten over de mogelijkheden voor een crematie? Neem contact op met Memento Mori in Den Haag.

Neem contact op