Goed om te weten :

 • Altijd persoonlijk en direct contact

 • Uitvoeren in heel Zuid Holland, daar buiten in overleg

 • Uitvaartverzorging en uitvaartverzekering onder 1 dak

 • Altijd vrije keuze van opbaar en uitvoerlocatie

 • Voorbespreking mogelijk zonder kosten

Goed om te weten :

 • Altijd persoonlijk en direct contact

 • Uitvoeren in heel Zuid Holland, daar buiten in overleg

 • Uitvaartverzorging en uitvaartverzekering onder 1 dak

 • Altijd vrije keuze van opbaar en uitvoerlocatie

 • Voorbespreking mogelijk zonder kosten

Goed om te weten :

 • Altijd persoonlijk en direct contact

 • Uitvoeren in heel Zuid Holland, daar buiten in overleg

 • Uitvaartverzorging en uitvaartverzekering onder 1 dak

 • Altijd vrije keuze van opbaar en uitvoerlocatie

 • Voorbespreking mogelijk zonder kosten

Muziek

Het is tegenwoordig op vrijwel iedere locatie mogelijk om tijdens een uitvaartplechtigheid gebruik te maken van muziek. Wel dient gezegd te worden dat de kwaliteit en de mogelijkheden per begraafplaats en crematorium verschillen. In de meeste gevallen kunnen cd's gewoon worden afgespeeld. Originele cd's kunnen altijd worden uitgelezen, maar zijn ze zelf gebrand met gedownloade muziek dan is het zeer belangrijk dat ze gecontroleerd worden om vervelende verrassingen tijdens de dient te voorkomen.

 

Bij een aantal begraafplaatsen en crematoria is het muzieksysteem gedigitaliseerd. Dit betekent dat de muziek die u wilt gaan gebruiken vooraf in hun systeem wordt opgenomen en digitaal naar de aula wordt getransporteerd. Men wil op dit soort locaties de muziek daarom minimaal 24 uur van tevoren in huis hebben om de opnamen en controle mogelijk te maken. 

LIVE MUZIEK EN KOOR

Natuurlijk is het ook mogelijk gebruik te maken van live muziek eventueel in combinatie met een zanger of een koor. Het is belangrijk dat u in dit geval aangeeft om hoeveel personen het gaat (dit in verband met de ruimte in de betreffende aula) of men zelf instrumenten meeneemt en of er een piano of vleugel nodig is. Niet iedere locatie beschikt hierover, dus het is belangrijk dit tijdig te controleren. Ook dient aangegeven te worden of er bijvoorbeeld een losse microfoon nodig is en of er stoelen klaargezet dienen te worden. Wij zorgen voor de communicatie met de betreffende begraafplaats of crematorium en kunnen eventueel ook met iemand van de muziek of het koor gaan kijken, zodat goed afgesproken kan worden hoe de opstelling zal zijn. 

U MIST EEN MUZIEKSTUK

Heeft u bepaalde nummers niet maar zou u die zeer graag willen gebruiken, laat ons dit dan altijd en zo snel mogelijk weten. Wij kennen locaties die beschikken over een zeer ruime muziekbibliotheek. Wij zullen dan proberen het nummer toch voor u te regelen en zo het afscheid mogelijk te maken dat u voor ogen had. Niet op alle locaties kan muziek middels een usb-stick worden uitgelezen. Ook dit is dus belangrijk tijdig aan ons te melden om een oplossing met u te zoeken.

AANTAL MUZIEKSTUKKEN

Een veelgestelde vraag is hoeveel muziekstukken er gebruikt mogen worden. U staat hierin geheel vrij. Bij het regelen van de uitvaart vragen wij u wat de tijd is die u in de aula wilt gaan gebruiken voor de dienst. De standaardtijden voor een dienst zijn veelal 30 minuten of 45 minuten. Naar wens kan dit verlengd worden. Vervolgens is het aan uzelf om te bepalen hoe de dienst eruit gaat zien. Hoeveel sprekers zijn er en hoe lang spreken zij? Aan de hand hiervan weet u hoeveel tijd er over is en deze tijd kunt u met muziek vullen. Veelal gebuikt men drie tot vier stukjes muziek. Men komt binnen met een muziekstuk, na één of twee sprekers volgt er een muziekstuk en de aula wordt verlaten met muziek. Het staat u echter geheel vrij hiervan af te wijken. U dient er echter voor te zorgen dat het totaal van sprekers en muziek binnen de afgesproken tijdsduur van de aulahuur blijft. Bij overschrijding krijgt u een fikse boete doorberekend en wat erger is... de plechtigheid van de familie die na u komt loopt in het honderd, want die kunnen niet op tijd beginnen. Het is dus zeer belangrijk hiervoor te waken.

Bloemen

Voor veel mensen zijn bloemen bij het brengen van de laatste groet aan een overledene onmisbaar. In de loop der jaren is er op het gebied van rouwbloemwerk enorm veel veranderd. Dit zowel in de vormgeving van stukken als de materialen die erin verwerkt kunnen worden. Naast langwerpige, kistbedekkende, ronde en druppelvormige modellen zijn er tal van speciale vormen mogelijk. Bekende vormen zoals een hart, een krans, een kruis of een ohm-teken, maar ook speciale zaken zoals een vlinder of een beer voor kinderen, een gitaar voor een muzikant of een hoefijzer voor iemand die gek was op paarden.

Veel bloemen zijn seizoensgebonden en mede hierdoor kan de prijs van bloemstukken enorm schommelen. Ook het werk verbonden aan het vervaardigen van deze speciale vormen is door ons niet in te schatten. Vandaar dat u hiervan op onze site geen prijzen aantreft. Wij kunnen ervoor zorgen dat de bloemist contact met u opneemt om uw wensen door te nemen. Er kan ook geregeld worden dat de bloemist met boeken bij u thuis komt om in alle rust de wensen en mogelijkheden te bespreken.

De onderstaande foto's geven u een idee van wat mogelijkheden.
Voor een uitgebreide sortering in stukken en een indicatie van de prijzen verwijzen wij u graag naar de site www.uitvaartbloemist.nl. Zij komen, indien gewenst, ook bij u thuis om uw wensen te bespreken en u te informeren omtrent de mogelijkheden en de kosten.

Icoon contact

Vragen over de mogelijkheden voor muziek en bloemen? Neem vrijblijvend contact op met Memento Mori in Den Haag.

Neem contact op