Actuele info / Nieuws

Hier vindt u al het huidige nieuws over onze uitvaartverzorging.

Uitbreiding crematoria

Het aantal aanwezige crematoria in Den Haag is recent uitgebreid van twee naar drie. Naast crematorium Ockenburgh en Haagse Duinen is er nu ook Crematorium Pax,  gevestigd op het terrein van de RK-Begraafplaats St Barbara gelegen aan de St Barbaraweg 6 in Den Haag/Binckhorst. Het is een stukje nieuwbouw op een historische begraafplaats. Het crematorium heeft de beschikking over een sfeervolle aula waar door een gezelschap van ca 40 personen een afscheidsdienst kan worden gehouden. Er kan digitaal muziek worden afgespeeld en er kunnen foto’s geprojecteerd worden.  Er kan ook gebruik gemaakt worden van de bestaande aula op de begraafplaats waarna de overledene naar het crematorium wordt begeleid. Voor het condoleren en koffie drinken na afloop wordt de bestaande ontvangkamer van de begraafplaats gebruikt.

Naamswijzigingen verzekeringspolissen

Heeft u verzekeringspolissen bij de uitvaartverzekeraar Ardanta dan zult u inmiddels vernomen hebben dat deze maatschappij een naamswijziging heeft ondergaan. Als lid van de Fortis groep is besloten voor de verzekeringsdiensten 1 naam te gaan gebruiken. Vanaf nu zult u dus de naam ASR Uitvaartverzekeringen boven correspondentie en polissen zien staan. Inhoudelijk is er niets aan de uitvaartverzekeringen veranderd. Heeft u tevens schadeverzekeringen bij ASR dan is het helaas niet mogelijk een uitvaartverzekering op te laten nemen in dit schadeverzekeringspakket. De administratie voor schadeverzekeringen en uitvaartverzekeringen blijven volledig gescheiden van elkaar gevoerd worden.

Premie nieuwe uitvaartverzekeringen

De premie voor nieuwe uitvaartverzekeringen is op grond van de laatste sterftecijfers verlaagd. De kosten van uitvaarten zijn daarentegen, mede onder druk van de algehele inflatie in ons land, gestegen. Dit is dus een goed moment om uw uitvaartverzekering of voorziening te controleren. De gemiddelde kosten voor een standaard crematie of begrafenis in een algemeen graf liggen rond de € 7500,-. Mocht u de aankoop van een eigendomsgraf overwegen dan dient u rekening te houden met een voorziening van zo’n € 12000,-.  Op een eigendomsgraf dient tevens een grafbedekking te worden aangebracht. Het is verstandig hiervoor rekening te houden met een extra bedrag van ca. € 2000,-. Iedere begraafplaats heeft zijn eigen tarieven en monumenten zijn er in vele soorten en maten steenwerk, dus ook hier kunnen de kosten nog behoorlijk variëren. Memento Mori helpt u graag met het doornemen van uw wensen en het controleren en afstemmen van uw voorzieningen op het benodigde bedrag. Bel vrijblijvend voor het maken van een afspraak Tel: 070 – 44 00 333.

Call us now:  070 - 44 00 333

Light Preamble - Seasonal announcement or note