Goed om te weten:

 • Vrije keuze van rouwkamer voor opbaring

 • Rouwkamers met en zonder 24 uurs toegang

 • Grote condoleance of bezoek in huiskamersfeer

 • Rouwkamers in combinatie met uitvaartlocatie

 • Ruime catering mogelijkheden bij condoleance

Goed om te weten:

 • Vrije keuze van rouwkamer voor opbaring

 • Rouwkamers met en zonder 24 uurs toegang

 • Grote condoleance of bezoek in huiskamersfeer

 • Rouwkamers in combinatie met uitvaartlocatie

 • Ruime catering mogelijkheden bij condoleance

Goed om te weten:

 • Vrije keuze van rouwkamer voor opbaring

 • Rouwkamers met en zonder 24 uurs toegang

 • Grote condoleance of bezoek in huiskamersfeer

 • Rouwkamers in combinatie met uitvaartlocatie

 • Ruime catering mogelijkheden bij condoleance

Een overlijden melden / een uitvaart regelen in regio Den Haag

Wordt u in uw naaste omgeving geconfronteerd met een overlijden en op u rust de taak de uitvaart te regelen dan biedt Memento Mori u hierbij hun persoonlijke hulp en expertise aan. Al meer dan 140 jaar is ons familiebedrijf op dit gebied een begrip in de regio Den Haag en omstreken.

 

Een overlijden melden, waar doet u dit?

Misschien staat uw hoofd er op zo’n moment helemaal niet naar, maar voordat u met het eigenlijke regelen van de uitvaart kunt beginnen, moeten er direct al een aantal belangrijke zaken geregeld worden. Het overzicht ‘Eerste hulp bij overlijden’ van Memento Mori helpt u hierbij juist te handelen. U ziet wat u nu direct moet doen en wat nog even kan wachten en dat biedt overzicht en rust.

Eerste hulp bij overlijden

Heeft het overlijden thuis plaatsgevonden in het bijzijn van anderen, bel dan direct de huisarts of dienst plaatsvervanger. Bij een overlijden in een ziekenhuis of zorginstelling regelt de verpleging dit voor u. Treft u iemand in overleden toestand in een woning aan, belt u dan eerst de politie.

 • Waarschuw Memento Mori TEL 070 - 44 00 333 om het overlijden aan te melden. Wij kunnen tot handelen overgaan  zodra de overledene is geschouwd en de overlijdenspapieren zijn ondertekend door de arts. Memento Mori zorgt dan voor het thuis opbaren of overbrengen naar een rouwcentrum.
 • Zorg ervoor dat u de gegevens van de overledene bij de hand hebt ( bijvoorbeeld middels een identiteitskaart of een touwboekje).
 • Om de overledene te kunnen verzorgen, is kleding nodig. Maakt u hier dus vast een keuze in en leg het klaar voor de verzorging.
 • Zijn er wensen bekend met betrekking tot de uitvaart, legt u die dan klaar met de eventuele uitvaartpolissen.
 • Is het maken van een rouwkaart gewenst, dan is het verstandig te kijken of de overledene beschikt over een adressenboekje.

Als deze eerste stappen zijn genomen, kunnen we met het daadwerkelijke regelen van de uitvaart beginnen. De uitvaartverzorger van Memento Mori komt hiervoor persoonlijk naar een door u gewenst  adres, maar dit mag ook bij onze kantoorvestiging aan de Leyweg 65 in Den Haag gebeuren.  Met u samen worden eerst de hoofdlijnen van de uitvaart besproken. Denkt u hierbij aan zaken als:  waar wordt de overledene opgebaard en is een rouwbezoek gewenst. Dient er een begrafenis of een crematie plaats te vinden, maakt u gebruik van de aula voor een dienst en daarna van de koffiekamer?  Er dient een kist uitgekozen te worden en wilt u een rouwkaart versturen, dan helpen wij u met het uitzoeken van een kaart en het opstellen van een tekst.

 

Wilt u voorbereid zijn in geval van een aanstaand overlijden, maakt u dan gebruik van onze ’Checklist bij overlijden’ . Op deze kaart kunt u de belangrijkste uitvaartwensen noteren, maar daarbij staan tevens de belangrijkste zaken genoteerd die direct na een overlijden geregeld dienen te worden. U kunt deze kaart bij u dragen of klaar leggen zodat u er direct over kunt beschikken als het overlijden een feit is.

Checklist bij overlijden

Zodra de hoofdlijnen zijn bepaald en de boekingen zijn gemaakt, helpt Memento Mori u in de tijd die komen gaat, met het invullen van de verdere details. We maken met u een draaiboek voor het verloop van de dienst, helpen u met het verkrijgen van de gewenste muziek en stellen de catering na afloop vast. Ook zaken als bloemwerk, een gedenkkaartje, rozen voor een laatste groet, een kaarsje ter overdenking of zaken om de kist mee te versieren, bij al deze dingen die het afscheid een persoonlijk karakter geven, biedt Memento Mori een helpende hand.

 

Maar niet alleen bij een daadwerkelijk overlijden is er behoefte aan informatie. Is iemand ernstig ziek en wil men de uitvaart alvast geregeld hebben, of heeft iemand geen naasten en wil men wensen zo goed mogelijk laten vastleggen, om, op termijn, de uitvaart mee te laten regelen, dan vindt u op deze site veel informatie ter oriëntatie.  Naast onderwerpen rondom het regelen van een uitvaart kunnen er ook zaken spelen, zoals het controleren van polissen en andere uitvaartvoorzieningen, het gebruik maken van een hospice, het maken van een testament en vragen omtrent de regelgeving rond euthanasie. Hebt u andere vragen of is nadere uitleg gewenst, dan staan de medewerkers van Memento Mori u graag te woord.

Icoon contact

Een uitvaart laten regelen door Memento Mori in Den Haag? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op