Goed om te weten :

 • Glazen tulp als blijvende herinnering

 • Ruime keuze in mogelijkheden asbestemming

 • Grafmonumenten en monumentenverzekering

 • Hulp bij administratieve afwikkeling

 • Kwaliteitscontrole middels beoordeling dienstverlening

Goed om te weten :

 • Glazen tulp als blijvende herinnering

 • Ruime keuze in mogelijkheden asbestemming

 • Grafmonumenten en monumentenverzekering

 • Hulp bij administratieve afwikkeling

 • Kwaliteitscontrole middels beoordeling dienstverlening

Goed om te weten :

 • Glazen tulp als blijvende herinnering

 • Ruime keuze in mogelijkheden asbestemming

 • Grafmonumenten en monumentenverzekering

 • Hulp bij administratieve afwikkeling

 • Kwaliteitscontrole middels beoordeling dienstverlening

Administratie & Nazorg

Administratie

Nadat de uitvaart zelf achter de rug is volgt er een tijd van administratieve zaken. Zijn er uitvaartverzekeringen, dan kunt u deze aan ons geven en regelen wij het opvragen van de uitkeringen hierop. Zijn er grotere levensverzekeringen, bijvoorbeeld in verband met een lening voor een woning, dan kan niemand anders dit voor u doen en dient u zelf contact op te nemen met de betreffende maatschappij of tussenpersoon.

 

In veel gevallen zal helaas een akte van erfrecht noodzakelijk zijn om financiële zaken na iemands overlijden te kunnen regelen. Deze akte dient u op te laten stellen door een notaris. De kosten voor deze akte kunnen nogal eens uiteen lopen, dus het is verstandig u hierin even goed te verdiepen.

 

Daarnaast zijn er zoveel zaken die opgezegd, omgezet en aangepast dienen te worden: abonnementen, lidmaatschappen, verzekeringen, gas,water en licht, de huur of zelfs de verkoop van een woning; te veel om op te noemen. Er is een uitgebreid naslagwerk verschenen onder de naam 'Gids na een overlijden'. Hierin vindt u over tal van dit soort onderwerpen informatie. Ook wordt dieper ingegaan op de regelingen betreffende de verdeling van de nalatenschap en de successie. Er staan veel handige tips en adressen in. Tijdens het regelen van een uitvaart laten wij deze gids bij de nabestaanden achter. U kunt echter ook een exemplaar via ons kantoor aanvragen.

 

In de gids wordt naast al deze praktische zaken ook aandacht besteed aan de rouwverwerking. Er wordt over verteld en er staan adressen in waarmee u contact kunt zoeken als u er zelf niet meer uit komt.

Nazorg

Ook de nazorg is een onderdeel van onze dienstverlening. Deze stopt niet op de dag van de uitvaart. Ook in de tijd erna kunt u op ons terugvallen indien u met vragen zit. Wij zullen wellicht niet overal zelf een antwoord op hebben, maar kunnen u helpen de juiste instantie hiertoe te achterhalen. 

 

De periode na een overlijden wordt door nabestaanden niet alleen bestempeld als verdrietig en moeilijk, maar veelal ook als onzeker en rommelig. Er moeten veel administratieve zaken geregeld worden: omzetting van tenaamstellingen, afzeggen van huren, opzeggen van rekeningen en abonnementen, aanvragen van uitkeringen, het regelen van de erfbelasting en ga zo maar door. Het overzicht behouden tussen deze wirwar van formulieren en aanpassingen valt vaak niet mee. Mede daar een hoop zaken ook best tijd vragen voor ze aangepast zijn. Een afwikkeltijd van een jaar voor een nalatenschap is helaas niet ongebruikelijk. 

 

In samenwerking met de stichting "Toch Verder" kunnen wij u de mogelijkheid bieden gratis een eigen werkboek samen te stellen waarmee u overzichtelijk in kaart kunt brengen wat er allemaal moet gebeuren. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat u in het administratieve woud de bomen blijft zien en zicht houdt op de nog te regelen zaken. Daarnaast wordt er in het werkboek over veel onderwerpen nadere informatie gegeven. Wij nodigen u van harte uit gebruik te maken van deze extra steun.

 

Naast de afwikkeling van al deze praktische zaken is er ook het verwerken van het verlies. Men zegt veelal dat 'de klap' pas later komt. In de eerste periode na een overlijden is er nog veel te regelen waardoor de leegte nog niet zo opvalt, maar als de drukte eenmaal achter de rug is en men tijd krijgt om te denken wordt het gemis pas echt ervaren. Het verwerken van dit verlies doet ieder op zijn eigen manier. De een met behulp van mensen uit zijn omgeving; de ander heeft meer behoefte aan een gesprek of hulp van een officiële instantie. De 'Gids na overlijden' die wij bij het regelen achterlaten besteedt ook aandacht aan rouwverwerking. Er worden diverse instanties genoemd die op dit gebied professionele hulp kunnen bieden. Ook het proces van rouwverwerking bij kinderen komt in de gids aan de orde. Er zijn op dit gebied speciale boekjes uitgebracht die helpen een overlijden met een kind te bespreken en te verwerken. Daarnaast wordt er via het internet veel informatie gegeven over rouwverwerking. Onder het blok 'Links' elders op deze site vindt u doorverwijzingen naar diverse adressen die u hierbij wellicht kunnen helpen. Daarnaast kunt u via uw huisarts een verzoek voor professionele hulpverlening indienen.

Icoon contact

Meer weten over administratie en nazorg? Memento Mori in Den Haag staat u graag te woord, dus neem gerust contact op.

Neem contact op